Kameraryggsäck för proffs

En annan stor tillverkare av kameraväskor och kameraryggsäckar är Kata. Kata ingår i Vitec Group som även äger Gitzo, Manfrotto och Lastolite. Vi har tittat närmare på en av Katas större kameraryggsäckar, Bumblebee-220 PL, som har plats för 2-3 kamerahus och upp till 8 objektiv. Många avdelare gör ryggsäcken flexibel, och det finns en hel del extra fack, Cocoon pouches, som man kan hänga på efter behov. Det finns även ett laptop-fack som passar de flesta laptops upp till 17″-storlek. Bärselen ser kraftig ut och har rem för att spänna ihop framtill, samt ett riktigt kraftigt och vadderat avbärarbälte i midjan.

Det finns flera olika möjligheter att bära sitt kamerastativ på ryggsäcken. Det finns nämligen en flyttbar hållare för stativ, som dels går att ha baktill på ryggsäcken och dels på sidan. Eftersom rejälare kamerastativ kan bli ganska tunga att bära längst bak på ryggsäcken kan det vara en stor fördel att möjligheten finns att bära det närmare ryggen.

För den som reser mycket och vill kunna dra sin ryggsäck så finns tillbehöret Insertrolley, en kärra med hjul och handtag som kan spara på ryggen vid långa resor. Det finns även ett inbyggt regnskydd som är kombinerat med ett blankt solskydd, som ska skydda utrustningen från överhettning vid långvarig exponering för sol.

Ryggsäckens yttermått är 52 x 34 x 28cm och den väger mellan 1,8 och 2,9 kg beroende på konfiguration.

Vår bedömning är att detta är en riktigt fin kameraryggsäck för den som har behov av att bära med sig en stor utrustning.

Kameraryggsäck Kata BumbleBee